Suriname april 2014

Het is weer zover! Na het succes van de workshop in Suriname in 2009(click hier), in 2011(click hier) en op Curacao in juni 2012, komen wij weer een workshop verzorgen in april 2014:  Moesje 2.0, the next level.

Tijdens deze workshop komen alle ins en outs van de gëensceneerde mensenfotografie aan de orde.  Studio, techniek, belichting, strobist, modellen, low key en high key zijn maar een paar van de trefwoorden die de revue passeren.  In november verzorgde het team al met groot succes de workshop aan meer dan 40 fotografen in Suriname.

In 2014 willen ze dit nogmaals doen, maar dan anders… !

Er worden losse modules aangeboden, zodat een ieder zelf kan kiezen welke hij/zij wil volgen. De modules zijn los te volgen of als één geheel. Elke module duurt 2 ½ uur.
Doordat er 2 docenten zijn is er veel persoonlijke aandacht. De modules die aan bod komen zijn:

–          de basis
–          je eigen studio inrichten en gebruiken
–          je 1e fotoshoot
–          low key fotografie
–          high key fotografie
–          strobist/outdoor/lokatiefotografie
–          extreme make-up en fashionfotografie
–          photoshop / lightroom

 

De Basis ( * * * * )

Deze module is voor een ieder die geen of weinig ervaring heeft met de fotografie. Dus voor de beginner en iets gevorderde die zijn camera beter wil leren kennen. Je wilt heel graag van de “auto”stand af, maar je komt er niet zo uit met de gebruiksaanwijzing.  Er worden onderwerpen als sluitertijd, diafragma, iso en stops behandeld, maar ook vragen als “ hoe werkt mijn camera” , “wat is de beste instelling” , “ hoe belicht ik een foto”,  “wat voor effecten hebben de instellingen op de foto’s”, etc.
Het is een intensieve module, waarbij we de theorie in een korte praktijk samen brengen.

Na het volgen van deze module, ben je in staat om zelfstandig je camera te bedienen. Je weet wat alle opnamemodi doen en hoe je diverse (licht)situaties te lijf kan gaan. 

———————————————————————————————————————————————————————-

Je eigen studio inrichten en gebruiken * * * * )

Deze module is voor een ieder die graag in de studio wil gaan werken. Welke lampen heb je nodig, hoe groot moet je ruimte zijn, welke lenzen heb ik nodig en hoe je met weinig middelen en budget toch een studio kan beginnen? Is een lichtmeter noodzakelijk en hoe gebruik ik die?
Ook laten wij zien hoe je een softbox gebruikt, werkt met speed- en adapterringen,  reflectieschermen hanteert, paraplu’s neerzet, welke statieven handig zijn, maar ook bespreken wij diverse achtergrondmogelijkheden en ophangsystemen.
Tijdens deze module gaan wij jou  stap voor stap kennis laten maken met de studio en studiofotografie. Je wordt dus wegwijs gemaakt met de apparatuur en het gebruik van je licht.

Na het volgen van deze module,  heb je voldoende kennis in huis om je eigen studio op te gaan zetten. Je weet wat je nodig hebt en hoe je dit kan gebruiken.

———————————————————————————————————————————————————————-


Je eerste fotoshoot ( * * * * * )

In deze module vertellen we de geheimen van een fotoshoot. We laten je zien waar je de lampen plaatst, de invloed van diverse objectieven, hoe je omgaat met het model,  hoe je iemand het mooist fotografeert, maar ook wat je beter wel en niet kan doen. Ook besteden we veel aandacht aan een van de grootste struikelblokken van mensenfotografie: poseren & mensen neerzetten.
Ook belangrijk natuurlijk hoe je aan je modellen en klanten komt. En nog belanrijker: hoe je ze behoudt. Als er tijd over is, besteden we ook aandacht aan Social Media en marketing.

Tip: het is voor deze module wel raadzaam dat je al een beetje ervaring hebt met je camera of de module :  ” De Basis ” al hebt gevolgd. 

Na het volgen van deze module, wil je zo snel mogelijk zelf aan de slag in de studio.  Met veel praktische tips van Die2fotografen zul je, aan het einde van deze module, in staat zijn om zelfstandig goede foto’s te kunnen maken in een (thuis)studio en mensen op een charmante manier neer te zetten.

———————————————————————————————————————————————————————-

Low Key Fotografie ( * * * * * )

Houd je van echte sfeerfoto’s waarbij er een spel is van licht en schaduwen? Foto’s die een mysterieuze sfeer uitstralen? Dan is dit dé ideale module voor jou! Hier leer je dat less, more is en dat je met 1 lamp al prachtige foto’s kan maken. Ook het werken met reflectieschermen komt aan bod. Dit type fotografie daagt je uit, juist omdat er zo ontzettend veel effect bereikt kan worden met weinig middelen.

Na het volgen van deze module ben je in staat om prachtige foto’s te maken m.b.v. 1 lichtbron. 

 

———————————————————————————————————————————————————————-

High Key Fotografie ( * * * * * )

Heb je je altijd afgevraagd hoe je van die foto’s krijgt met zo een mooie, witte achtergrond? Dat kleuren ook zijn hoe ze zijn. En waarbij je iemand van top tot teen helemaal uitlicht en makkelijk kan uitsnijden met bijvoorbeeld Photoshop? Of hoe je iemand met witte kleding op een witte achtergrond fotografeert? Of (product)foto’s maakt voor je webshop? Dan is dit je kans! Volg deze module en ondervind eindelijk hoe je dat doet.

De module geeft je de kans productfoto’s voor je webshop of heldere portretfoto’s  te maken die spreken qua kleur en echtheid.

———————————————————————————————————————————————————————-

strobist/outdoor/lokatiefotografie ( * * * * )

Bij deze module blijven we niet binnen, maar gaan we naar buiten. We werken met externe flitsers en studioflitsers op lokatie en leren je hoe je m.b.v. kunstlicht prachtige foto’s kan maken. Ook het werken met een reflectiescherm en het gebruik van ND-filters komt aan bod. Voor deze module is een camera die je handmatig/manueel kan instellen aan te raden ( Av, Tv & M stand). Verder heb je een hotshoe of pc-connector nodig om een externe flitser te kunnen gebruiken.

De module geeft je het idee wat er buiten de studio om kan en je ervaart wat sfeer, locatie en model bijdragen aan een foto. 

 ———————————————————————————————————————————————————————-

extreme make-up en fashionfotografie  ( * * * * )

Als kers op de taart gaan we echt uit ons dak! We gaan een echte fashionshoot doen met hele gave make up,  mooie kleding en werken daarbij met een professionele visagiste. Make-up werkt oneffenheden weg, kan andere zaken (b.v. de jukbeenderen) juist benadrukken en zelfs gezichten smaller of breder maken. Je ervaart hoe je als team tot een topplaat komt en foto’s maakt die zo in een magazine kunnen!

Na deze module heb je gewerkt met een visagiste die je zoveel mogelijk vragen hebt kunnen stellen over het zo best mogelijk op de plaat zetten van je model. Visagie kan net die finishing touch maken!

 ———————————————————————————————————————————————————————-

Photoshop ( * * * * ) & Lightroom* * * * )

In deze module gaan we alle digitale foto’s pimpen tot een mooi resultaat. Kleur, scherpte, contrast, beauty retouche, morphing, filters.. alles komt aan bod. We gaan niet alleen bewerken met Photoshop, maar we laten ook hele leuke dingen zien met Lightroom! Ook filters komen aan de orde.
We laten zien dat je in een korte tijd en zonder al teveel poespas en diepgaande kennis van de programma’s je professionele resultaten kan bereiken.

———————————————————————————————————————————————————————-

Verklaring sterren achter module:
* * * * *  geen of weinig ervaring met de fotografie.
* * * * )
je hebt een beetje ervaring en kan je camera al handmatig instellen
* * * * )
je kan jezelf redelijk wegwijs maken binnen de fotografie
( * * * * )
je hebt aardig wat ervaring, ook in de studio (al dan niet door onze modules)
( * * * * )  
zeer ervaren in de fotografie.

Programma:

Vrijdag 11 april 2014:

18:00 – 21:00                         Photoshop / Lightroom

Zaterdag 12 april 2014:

08:30 – 11:00                         De basis

12:00 – 14:30                         Je eigen studio inrichten en gebruiken

15:00 – 17:30                         Je 1e fotoshoot

18:30 – 21:00                         Extreme make up en fashion fotografie

—- // —-

Zondag 13 april 2014:

08:30 – 11:00                         Stobist/outdoor

12:00 – 14:30                         Low Key fotografie

15:00 – 17:30                         High Key fotografie

18:30 – 21:00                         Extreme make-up en fashion fotografie

 

Tarieven (wijzigen onder voorbehoud):
1 module:                        75 euro
2 modules:                      99 euro
3 modules:                      149 euro
4 modules:                     199 euro
5 modules:                     249 euro
6 modules:                     299 euro

Photoshop & Lightroom los: 75 euro
Bij 2 modules: 65 euro
Bij 3 modules: 50 euro
Bij 4 of meer modules: kosteloos!

Welke modules moet je nou kiezen?
Je bent helemaal vrij om te kiezen welke modules je graag wil hebben.
De zaterdag is ingericht voor de beginnende fotograaf.
De zondag is voor de wat gevorderde fotograaf, maar ook de beginnende fotograaf is welkom!

Voor een goede workshopervaring wordt aangeraden om een hele dag mee te volgen (4 modules) en op de vrijdagavond ook het Photoshop/Lightroom deel.
De prijzen zijn in Euro’s. Betalen in U$ of SRD’s is ook mogelijk.

Let op: vol = vol! Voorkom teleurstellingen en reserveer tijdig. Bij elke workshop vissen er helaas weer laatboekers achter het net.

Voor vragen en reserveren, stuur gerust een mail: raul@neijhorst.nl of bel op:  07528987

 

Aanmeldformulier:

Volledige naam (required)

Emailadres (required)

Telefoonnummer (required)

Waarmee fotografeer je (camera, lens, etc)

Hoe lang fotografeer je al

Wat fotografeer je graag (portet, natuur, events, etc)

Welke modules wil je volgen?

- de basis- je eigen studio inrichten & gebruiken en je 1e fotoshoot- low key fotografie- high key fotografie- strobist/outdoor/lokatiefotografie- conceptueel- fashion & beauty- shooting by night- Photoshop & Lightroom - BASIS- Photoshop - ADVANCED

Extra vragen / opmerkingen / suggesties

Sponsors:

 

NEW_AuroraWebImage01