Curacao 2015

*****NIEUWE DATA: 11, 12, 13 EN 14 DECEMBER !!!!!*****

Het is weer zover! Na het succesvan de workshop op Curacao in juni 2012, komen wij weer een workshop verzorgen in 2015.

Tijdens deze workshop komen alle ins en outs van de gëensceneerde mensenfotografie van pas.  Studio, techniek, belichting, strobist, modellen, low key en high key zijn maar een paar van de trefwoorden die de revue passeren.  In juni 2012 verzorgde het team al met groot succes de workshop aan tientallen fotografen op Curacao.

In 2015 willen ze dit nogmaals doen, maar dan anders… !

We komen samen met Richard Terborg van richardterborg.com de workshop Moesje goes Dushi 2.0 verzorgen.
Er worden losse modules aangeboden, zodat een ieder zelf kan kiezen welke hij/zij wil volgen. De modules zijn los te volgen of als één geheel. Elke module duurt 2 ½ uur.

Doordat er 3 docenten zijn is er veel persoonlijke aandacht. De modules die aan bod komen zijn:

–          de basis
–          je eigen studio inrichten & gebruikenen je 1e fotoshoot  
–          low key fotografie
–          high key fotografie
–          strobist/outdoor/lokatiefotografie
–          Conceptueel Fotografie
–          Fashion & Beauty
–          Shooting by night
–          Photoshop / Lightroom

workshopflyer4

De Basis ( * * * * )

IMG_7831Deze module is voor een ieder die geen of weinig ervaring heeft met de fotografie. Dus voor de beginner en iets gevorderde die zijn camera beter wil leren kennen. Je wil heel graag van de “auto”stand af, maar je komt er niet zo uit met de gebruiksaanwijzing.  Er worden onderwerpen als sluitertijd, diafragma, iso en stops behandeld, maar ook vragen als “ hoe werkt mijn camera” , “wat is de beste instelling” , “ hoe belicht ik een foto”,  “wat voor effecten hebben de instellingen op de foto’s”, etc.
Het is een intensieve module, waarbij we de theorie in een korte praktijk samen brengen.

Na het volgen van deze module, ben je in staat om zelfstandig je camera te bedienen. Je weet wat alle opnamemodi doen en hoe je diverse (licht)situaties te lijf kan gaan. 

———————————————————————————————————————————————————————-

Je eigen studio inrichten & gebruiken en je 1e fotoshoot * * * * )

kinderfotografie_remco van vondelen fotografie 00010Deze module is voor een ieder die graag in de studio wil gaan werken. Welke lampen heb je nodig, hoe groot moet je ruimte zijn, welke lenzen heb ik nodig en hoe je met weinig middelen en budget toch een studio kan beginnen? Is een lichtmeter noodzakelijk en hoe gebruik ik die?
Ook laten wij zien hoe je een softbox gebruikt, werkt met speed- en adapterringen,  reflectieschermen hanteert, paraplu’s neerzet, welke statieven handig zijn, maar ook bespreken wij diverse achtergrondmogelijkheden en ophangsystemen.
Tijdens deze module gaan wij jou  stap voor stap kennis laten maken met de studio en studiofotografie. Je wordt dus wegwijs gemaakt met de apparatuur en het gebruik van je licht.

Maar ook vertellen we de geheimen van een fotoshoot. We laten je zien waar je de lampen plaatst, de invloed van diverse objectieven, hoe je omgaat met het model,  hoe je iemand het mooist fotografeert, maar ook wat je beter wel en niet kan doen.

Ook besteden we veel aandacht aan een van de grootste struikelblokken van mensenfotografie: poseren & mensen neerzetten.

Ook belangrijk natuurlijk hoe je aan je modellen en klanten komt. En nog belanrijker: hoe je ze behoudt.

Na het volgen van deze module,  heb je voldoende kennis in huis om je eigen studio op te gaan zetten. Je weet wat je nodig hebt en hoe je dit kan gebruiken. Ook wil je zo snel mogelijk zelf aan de slag in de studio.  Met veel praktische tips van Die2fotografen zul je, aan het einde van deze module, in staat zijn om zelfstandig goede foto’s te kunnen maken in een (thuis)studio en mensen op een charmante manier neer te zetten.

Tip: het is voor deze module wel raadzaam dat je al een beetje ervaring hebt met je camera of de module :  ” De Basis ” al hebt gevolgd. 

———————————————————————————————————————————————————————-

Low Key Fotografie ( * * * * * )

zw5

Houd je van echte sfeerfoto’s waarbij er een spel is van licht en schaduwen? Foto’s die een mysterieuze sfeer uitstralen? Dan is dit dé ideale module voor jou! Hier leer je dat less, more is en dat je met 1 lamp al prachtige foto’s kan maken. Maar dat je ook stiekem met meerdere lampen prachtige lowkey opnames kan maken.
Uiteraard komt ook het werken met reflectieschermen aan bod. Dit type fotografie daagt je uit, juist omdat er zo ontzettend veel effect bereikt kan worden met weinig middelen.

Na het volgen van deze module ben je in staat om prachtige foto’s te maken m.b.v. 1 lichtbron. 

———————————————————————————————————————————————————————-

High Key Fotografie ( * * * * * )

Heb je je altijd afgevraagd hoe je van die foto’s krijgt met zo een mooie, witte achtergrond? Dat kleuren ook zijn hoe ze zijn. En waarbij je iemand van top tot teen helemaal uitlicht en makkelijk kan uitsnijden met bijvoorbeeld Photoshop? Of hoe je iemand met witte kleding op een witte achtergrond fotografeert? Of (product)foto’s maakt voor je webshop? Dan is dit je kans! Volg deze module en ondervind eindelijk hoe je dat doet.

De module geeft je de kans productfoto’s voor je webshop of heldere portretfoto’s  te maken die spreken qua kleur en echtheid.

———————————————————————————————————————————————————————-

strobist/outdoor/lokatiefotografie ( * * * * )

Bij deze module blijven we niet binnen, maar gaan we naar buiten. We werken met externe flitsers en studioflitsers op lokatie en leren je hoe je m.b.v. kunstlicht prachtige foto’s kan maken. Ook het werken met een reflectiescherm en het gebruik van ND-filters komt aan bod. Voor deze module is een camera die je handmatig/manueel kan instellen aan te raden ( Av, Tv & M stand). Verder heb je een hotshoe of pc-connector nodig om een externe flitser te kunnen gebruiken.

De module geeft je het idee wat er buiten de studio om kan en je ervaart wat sfeer, locatie en model bijdragen aan een foto. 

IMG_2278

 ———————————————————————————————————————————————————————-

Conceptueel Fotografie ( * * * * * )

Maak je al langer fotos maar mist het net dat…. iets extra in het beeld? Dan is dit iets voor jou! In de conceptueel fotografie deel ga ik laten zien hoe je een verhaal kan geven aan je beeld. Door middel van props/attributen, achtergrond aanpassingen, posing of andere elementjes. Om het iets mee te geven dat blijft plakken bij de kijker.

 ———————————————————————————————————————————————————————-

Fashion & Beauty ( * * * * * )

In deze module gaan wij uitleggen hoe de fashion en beauty wereld en shoot in elkaar zit. Waar je oplet bij fashion, de kleding, de ontwerpsters. Hoe wij het team hebben gevonden en magazines hebben benaderd. Daarna zoomen we in op het gezicht. Het beauty gedeelte. Waar het draait om het haar uitlichten, de gezichts-features en alle kleine elementen hierin. Dan laten zien hoe je het een commerciele tint kan geven. Door het introduceren van een horloge of een andere sierraad.

 ———————————————————————————————————————————————————————-

Shooting by night ( * * * * * )

In dit onderdeel gaan we met de deelnemers en het model, het nachtleven verkennen. We gaan portretten schieten met accuflitsers en maken ook gebruik van het avond omgevingslicht. Je leert het licht balanceren met je flitslicht zodat het heel natuurlijk overkomt. Curaҫao heeft prachtige lichtgevende straten en huizen. Time to use that pretty bokeh to your advantage.

 ———————————————————————————————————————————————————————-

Photoshop ( * * * * ) & Lightroom* * * * )

nude48In deze module gaan we alle digitale foto’s pimpen tot een mooi resultaat. Kleur, scherpte, contrast, beauty retouche, morphing, filters.. alles komt aan bod. We gaan niet alleen bewerken met Photoshop, maar we laten ook hele leuke dingen zien met Lightroom! We pakken in ieder geval de basishandelingen aan die je als fotograaf zeker moet kennen.
Aan bod komen o.a. :
– levels &  curves
– brightnes/contrast
– hue/saturation
– maskers
– morphing
– blend modes
– brushes
– shadow/highlights
– skin smoothing
– en nog véél meer!

Voor deze module hoef je niet persé al te kunnen Photoshoppen of Lightroomen, maar het is wel handig als je een klein beetje weet wat de knopjes doen.

———————————————————————————————————————————————————————-

Photoshop ADVANCED ( * * * * * ) 

In deze module gaan we een stap verder met Photoshop. Bij deze module gaan we ervan uit dat je de basisretoucheer en bewerktechnieken al kent of in ieder geval de basismodule al gevolg hebt. Aan bod komen o.a.:
– Photoshop Workflow van import in lightroom naar Edit in photoshop.
– High level Skin Retouching
– Hoe haal inperfecties weg, hoe zie en herken je ze
– Healing Brush –> Dé tool wat de basis vormt van retouching. We gaan in detail hierop in.
– Clone Brush –> wanneer wel clonen?
– Dodge & Burn –> welke gebieden neem je onder handen en wat is je game plan vóór je begint
– Frequency Seperation en wanneer je die vooral NIET gebruikt
– colour work/correction
– color correcting, color toning en diverse manieren om het te doen.

———————————————————————————————————————————————————————-

Verklaring sterren achter module:

( * * * * *  geen of weinig ervaring met de fotografie.
( * * * * * )
je hebt een beetje ervaring en kan je camera al handmatig instellen
( * * * * * )
je kan jezelf redelijk wegwijs maken binnen de fotografie
( * * * * * )
je hebt aardig wat ervaring, ook in de studio (al dan niet door onze modules)
( * * * * * )  
zeer ervaren in de fotografie.

Programma:

Vrijdag 11 december 2015:

18:00 – 21:00                         Photoshop / Lightroom – de basis

—- // —-

Zaterdag 12 december 2015:

08:30 – 11:00                         De basis

12:00 – 14:30                         Je eigen studio inrichten & gebruiken en je 1e fotoshoot

15:00 – 17:30                         Low Key fotografie

18:30 – 21:00                         High Key fotografie

—- // —-

Zondag 13 december 2015:

08:30 – 11:00                         Stobist/outdoor

12:00 – 14:30                         Conceptueel

15:00 – 17:30                         Fashion & Beauty

18:30 – 21:00                         Shooting by night

—- // —-

Maandag 14 december 2015

17:30 – 21:30                         Photoshop – ADVANCED

Tarieven (wijzigen onder voorbehoud):

1 module:                       75 euro  ( 175 ANG)
2 modules:                     99 euro  (235 ANG)
3 modules:                     129 euro (300 ANG)
4 modules:                     149 euro (350 ANG)
5 modules:                     199 euro (470 ANG)
6 modules:                     249 euro (585 ANG)
7 modules:                     299 euro (700 ANG)
8+ modules:                  349 euro (820 ANG)

Welke modules moet je nou kiezen?

Je bent helemaal vrij om te kiezen welke modules je graag wil hebben.
De zaterdag is ingericht voor de beginnende fotograaf.
De zondag is voor de wat gevorderde fotograaf, maar ook de beginnende fotograaf is welkom!

Voor een goede workshopervaring wordt aangeraden om een hele dag mee te volgen (4 modules) en op de vrijdagavond ook het Photoshop/Lightroom deel.
De prijzen zijn in Euro’s en ANG. Betalen in U$ ook mogelijk.

Let op: VOL = VOL ! Voorkom teleurstellingen en reserveer tijdig. Bij elke workshop vissen er helaas weer laatboekers achter het net.

Voor vragen en reserveren, stuur gerust een mail: raul@neijhorst.nl

Aanmeldformulier:

Volledige naam (required)

Emailadres (required)

Telefoonnummer (required)

Waarmee fotografeer je (camera, lens, etc)

Hoe lang fotografeer je al

Wat fotografeer je graag (portet, natuur, events, etc)

Welke modules wil je volgen?

- de basis- je eigen studio inrichten & gebruiken en je 1e fotoshoot- low key fotografie- high key fotografie- strobist/outdoor/lokatiefotografie- conceptueel- fashion & beauty- shooting by night- Photoshop & Lightroom - BASIS- Photoshop - ADVANCED

Extra vragen / opmerkingen / suggesties