Curacao

MELD JE NU AAN: CLICK HIER
workshopflyer1Intro

Van vrijdag 11 t/m maandag 14 december 2015 zullen Die2fotografen.nl een workshop houden op Curacao! Dit doen ze samen met topper Richard Terborg. In 2009, 2011 en 2014 deden ze de workshop in Suriname en in 2012 al eerder op Curacao!

De workshop/masterclass is bedoeld om de beginnende of (semi-) gevorderde fotograaf wegwijs te maken in de wereld van de portret-, model-, glamour-, studio- en fashionfotografie.
Hoewel de basisbegrippen ook even de revue passeren is het wel belangrijk dat je weet hoe je een foto maakt.  Ervaring in 1 van de categorieen is niet vereist. Als je je maar realiseert dat het geen cursus fotografie is, maar echt een workshop! Je gaat dus zelf aan de slag :p

Workshop?
Veel fotografen dromen van een eigen fotostudio. Maar heel vaak weten ze niet waar ze moeten beginnen. Hoe groot moet de ruimte zijn, welke lampen schaf ik aan, waar zet ik mijn lampen neer, hoe belicht ik het model. Daarna vragen ze zich af, hoe kom ik aan een model, hoe zet ik haar neer en hoe vindt de interactie en communicatie plaats. Heb je eindelijk de foto’s gemaakt, vraag je je af, hoe retoucheer ik ze, hoe verwerk ik ze en wat is mijn beste workflow? Dit is maar en kleine greep uit de tientallen vragen die opkomen als je met studiofotografie wil beginnen.

 


workshopflyer3
Achtergrond workshop

In deze workshop willen Die2fotografen de beginselen van het licht bijbrengen. Elke fotograaf heeft te maken met licht. Immers: zonder licht, geen foto. Vaak wordt er té veel aandacht aan camera’s en lenzen besteed. De duurste camera, de scherpste lens, de meest geavanceerde knoppen. Maar zonder licht, bereik je niks. Haal alle licht weg en dan is je foto helemaal zwart. Hoe “hopi nechi” je camera ook is of hoe fancy je lenzen ook zijn.
Licht heb je in allerlei soorten en kleuren en het is de kunst en de kracht om door middel van dit licht je foto vorm te geven.

Natuurlijk kan je heel veel leren door: filmpjes op Youtube te bekijken, boeken te lezen en zelf te experimenteren, maar op een gegeven moment bereik je een punt dat je niks meer uit die bronnen haalt, dat je vast zit of dat je gewoon de handigheidjes of werkwijzen van een ander wil zien. Ons kan en mag je in ieder geval alles vragen…! Youtube en de boeken niet (tenminste..die praten niet terug) 😉
Het gaat uiteindelijk ook niet alleen om techniek en het instellen van de camera en het licht, maar ook om hoe maak je een foto, de composities en fotografie met een andere kijk en vanaf een andere hoek.

Voor wie is de workshop? Voor een ieder die de studiofotografie een warm hart toedraagt. Van de beginner die graag een start wil maken met studiofotografie en/of mensenfotografie tot de gevorderde/professional die zijn kennis wil bijspijkeren of graag andere werkwijzen willen zien. Door de unieke samenstelling en opzet is het mogelijk dat een ieder aan zijn trekken komt tijdens de workshop. Het is geschikt dus voor elke fotograaf van welk niveau dan ook.
Wij vinden het bovenal prettig om met mensen (fotografen) te praten die dezelfde passie delen: de fotografie. De workshop zal een interactie zijn tussen alle aanwezige fotografen (dus ook de workshopgevers), omdat we uiteindelijk allemaal van mekaar kunnen leren. Hetzij beginnend, hetzij gevorderd. Wij leren (gelukkig!!) ook nog steeds elke dag weer wat bij!

workshopflyer2

 MELD JE NU AAN: CLICK HIER

Programma :

Studio:
– 1 lamp opstelling ; because less is more
– meerlampse opstelling
– low key opnamen (spelen met licht & schaduwen)
– high key opnamen (o.a. de perfect uitgelichte witte achtergrond van top tot teen! )
– modifiers & reflectiescherm
– lichtmeten
– witbalans
– werken met een large-octa ( > 150 cm)
– continulicht + flitslicht
– low budget vs high budget
– controlling the light
– poseren

Outdoor:
– inflitsen
– wegflitsen
– sfeer creeeren
– strobistfotografie met speedlights en speedlites

Algemeen & theorie:
– communicatie met het model
– marketing
– basiskennis fotografie en licht
– gedrag van licht
– fotobespreking en -beoordeling


Photoshop(click hier)  :

– de basis
– retoucheren
– curves & levels
– channels & masks
– histogram
– morphing
– extreme retouching
– maskers
– kanalen
– content aware
– sharpening
– dodge & burn
– kleurcorrecties
– calculations
– actions, batching & droplets

Inhoud/Inbegrepen:

De workshop is inclusief:
– 3 workshopverzorgers (Remco van Vondelen, Raul Neijhorst en Richard Terborg)
– modellen
– ontbijt, lunch, diner, versnaperingen & tussendoortjes + nonalcoholische dranken.
– (digitale) syllabus/handout
– gebruik van studioapparatuur

MELD JE NU AAN: CLICK HIER

Benodigdheden:
– (digitale) fotocamera die met de M-stand (manual, dus meer dan auto, P, Tv en Av) kan fotograferen (D-SLR is niet verplicht) met voldoende geheugenkaartjes. Een point & shooter mag dus gewoon, mits er een M-stand op aanwezig is.
Mocht je niet zo een camera hebben, mail dan maar even, dan bespreken wij de mogelijkheden van het eventueel lenen van een van onze camera’s.

Handigheden (niet verplichte benodigdheden):
– laptop
– lichtmeter
– opzetflitsers (speedlights/speedlites)
– grijskaart
– in geval van DSLR: lichtsterke lenzen
– statief
– gebruiksaanwijzing van de camera

 

Prijzen en wijzigingen onder voorbehoud.

 

Registratie:

Wilt u meedoen? Registreer NU! Dat kan op:   www.die2fotografen.nl/zelf-een-workshop-volgen/curacao-2015/
Meer info? Stuur een mail :  raul@neijhorst.nl of neem telefonisch contact op: +31 6 292 05 939

Tot slot een leuke quote van Edwward Weston: ” The fact is that relatively few photographers ever master their medium. Instead they allow the medium to master them and go on an endless squirrel cage chase from new lens to new paper to new developer to new gadget, never staying with one piece of equipment, long enough to learn its full capacities, becoming lost in maze of technical information that is of little or no use since they don’t know what to do with it.”